2014

Precis som alla andra bloggare runt om i Sverige som skriver milslånga årsresumeér, så ska även jag göra det. Även fast jag inte är speciellt aktiv på denna blogg längre, är det roligt att i framtiden kunna gå tillbaka om minnas detta skit året. För att så är det, 2014 har inte varit det mest fantastiska året på den privata fronten. Men destå bättre när det gäller häst-biten. 
 

Januari

Corren var med mig hem över jullovet och jag spenderade dagarna i stallet tillsammans med honom. Hade bara ridit honom typ 6 gånger innan med fick endå ta med honom hem över jul, vi lärde känna varnadra och jag fastnade för honom. Jag skrev det HÄR blogginlägget som gjorde att bloggen sköt iväg och landade på 3000 besök/dag. Tror faktiskt att det hjälpte flera att komma på att Strömsholm is the place to be ;).
 
Jag och Corren hemma på Albro för nästan exakt ett år sedan, tur att det har hänt en hel del sen bilden togs...

Kom sen tillbaka till Ströms där andra terminen i ettan startade, mycket skolarbete och nu ridning utanför skolan. FIck äran att ha hand om Iwacor och rida hur mycket jag vill. Oturligt nog skadade han sig i samband med ett ihopsläpp i hagen och vi fick spendera en halv dag nere på akutmottagningen, prgnosen var ett djupt sår på vä. has och därför boxvila. 
 
 
Corrisen och Clara
 
En ledsen Corre som hade ajaj i benet :( Ja ni ser ju bandaget som han stog med i totalt 7 veckor. Eller ja, Sandra bytte det ju såklart men det är ju självklart. ;)
 

Februari
 
Februari var en rätt hädelselös månad. Eftersom Iwacor stog på boxvila blev det endast ompyssling av honom och ingen ridning, Hade turen och fick rida extra på några skolhästar, speciellt Giacometti och hade honom på alla mina dressyrlektioner. 
Första avramlingen kom, slog i huvudet rejält och fick ligga hemma i flera dagar. Vi fick även vara med på inskolningen av remonterna nere på Active Stable.  Mer spännande än så var inte februari tyvärr.
Happiz med remonten Don't Dare!
 
 
Mars
 
 Våren kom äntligen till Strömman och vädret var sådär underbart, något som var ennu bättre var att Iwacors bandage togs bort och en långsam igångsättning påbörjades. Korta prompisar och kort däerfter skrev jag ett inlägg med rubriken "lika lycklig som en tornado på en campingplats" - första ridturen på Corren efter boxvilan var äntligen gjord och Ingen var lyckligare än jag.
Hade hand om Fridas häst Nemo medans hon var iväg på praktik, ennu en liten grå häst som är mycket trevlig! Jag och Eve pratade på knytpunkten för de sökande ettorna som var här och gjorde antagningsprov, läskigt men en erfarenhet rikare. 
 
Corren efter första ridturen!
 
Nemo!
En göööööör nervös Ida innan vi skulle prata för ettorna..
 
 April

April bjöd på ennu härligare väder och livet var verkligen på topp denna månaden! Corren gick som en klocka, det var nationella dressyrtävlingar på RS där jag satt som skrivare och överöstes med beröm från domare, tävlingsledare osv. 
Vi var ner till galoppbanan och galopperade för första gången sen vilan och han skötte sig exemplariskt!
Jag var med på sitsträning för SRL på Qurre som Agneta höll i. Lärorikt och varje ridtimma för Agneta är något man värdesätter extremt högt, iallafall jag. 
Red första programträningen med Corren, en LC:1 som ingick i ridkursens betyg. Gick inte speciellt bra då han segnade ihop totalt inne på banan och jag fick inte fram honom öht. Landade endå på 62,2% med en hel del 7or.
 
Jag kommer ihåg att det var helt stöööört varmt när jag tod den bilden. Klädkod i all ära men det är inte kul när graderna stiger upp mot 20-25grader..
 
Träffade Sandra O för första gången när vi(Sandra & jag) var där och pratade om sommarjobb. 
 
 Maj

Maj månad bjöd på ennu varmare väder och en hel del sol och bad. Vi ridmänniskor som går i ridbyxor hela dagarna har ett svårt jobb att jobba bort de bleka ridbyxbenen som vi automatiskt får. Det krävs många timmar och mycket sololja. 
Vi tränade för första gången för Pia Fält med Iwacor och det gick bra, blev flera regelbundna träningar där ett tag innan det var dags för lov. Träningarna för Pia ger alltid så himla mycket och allt hon säger lär man sig nåt av.  Sluspurten i skolan och samtidigt första tävlingen med Iwacor. Gick inte speciellt bra men ennu en gång, en erfarenhet rikare! 
 
Juni

Avslutning á la RS, dvs aktiviteter till häst och sen fika. Inte precis som i grundkolan med vita klänningar, timtals med förberedelser och sen en plågsam avslutning i en svettig sporthall. 
Därefter massor med förberedelser inför Strömsholmstävlingarna, både i stallarna, nere på dressyrbanan och tillsammans med Sandra inför fälttävlan. 
Jobbade hela dagarna långa som funktionär och hann med att se flera fina hästar. Var pank på den tiden(vilket jag är fortfarande..) så blev knappt någon shopping, endast ett par boots. 
Därefter ett mycket jobbigt avsked av alla fina, älskade och underbara vänner innan det var dags att packa ihop hela sitt liv i lådor och bege sig hemåt. Iwacor följde med mig hem till Eskilstuna och levde loppan tillsammans med Phaffe.
De första veckorna utan vännerna gjorde ont i hjärtat och jag saknade ihjäl mig efter dem, men efter ett tag blev det bättre, men med ständig kontakt via snapchat. En tävling hann vi även med som gick mycket bra, en placering i LB:2!
 
 
 
 
Juli

Precis i början av Juli debuterade vi LA:3, även fast vi knappt kunde göra skänkelvikningar provade vi endå. Inget speciellt bra resultat men som jag har sktivit innan, ennu en erfarenhet rikare. 
Vi var ner till Falsterbo i 3 dagar, shoppade loss, jobbade på shortsbrännan och kollade på fina hästar. Corren fick en välförtjänad vila och gick bara i hagen och chillade galet på livet, tillsammans med Phaffe. 
I slutet av månaden flyttate vi iväg till Kolbäck och stall Mellanskogen, Corren & jag. Där väntade 3 veckors intensivt och hårt jobb i stallet, mycket tränarhjälp från Sandra och en shortsbränna som fortfarande inte har försvunnit.  Vi både hopp och dressyrtränade och det vart en märkbar skillnad redan efter första veckan!
 
 
 
 
Augusti
Jag åkte tillbaka till strömsholm en halv vecka innan vi började, skönt att komma tillbaka tidigare än alla andra och få koll på allt i rummet och hinna packa upp i lugn och ro.
Corren stog kvar hos Sandra fram till skolstarten och vi fortsatte träna vidare, första veckan när skolan bärjade åkte vi iväg på ett meeting till Falun. Debuterade MSV vilket inte alls gick bra, vi var inte redo för de klasserna än men det var en check att se vart vi låg. Red en LB:1 andra dagen som gick mycket bättre där vi kom 2a på 70%. 
Efter meetinget åkte han tillbaka till Sandra och han stog där fram till slutet av månaden då vi flyttade till RS igen. 
 
 
 
 
September

Startade två tävlingar under September månad, vilket också blev de sista för året. En placering i LB:3 och sedan utgick jag när vi tävlade i Surahammar, det är inte lätt ibland med en mötesskygg häst. 
Hade med Corren på hopplektionerna med skolan och lärde oss rätt så mycket.
Lite oklart vad som hände mer under denna månad då jag inte skrev något här alls...
 
 
Oktober

Typ bästa månaden på länge, det var höst, vänder var rätt fint,och den 4e köpte vi äntligen Iwacor. Nu var han äntligen min och det känns så bra.
Förövrigt så jobbade jag varannan söndag ute hos Sandra/Mellanskogen. 
Vi var i en liten svacka i ridningen och fick hjälp från min hopplärare Kati med hoppningen, hon satt upp på honom och kunde efter det hjälpa mig ennu lite till under lektionerna. 
Vi hade massor med plugg i skolan och inlämningar kors och tvärt i alla olika ämnen,.
Jag, Elin och Happiz provade på Yoga och det är något av det värsta som jag gjort hahah, sååååå himla ovärt. 
Jag trodde att jag hade kommit på vad jag ville göra efter gymnasiet, men icke. Den planen har jag ändrat nu mina vänner, det är ungefär samma men nu är det inte beridarprogrammet. Planen är att gå hippologen så fort som möjligt och sedan söka in som stipendiat här på RS. Efter lite prat med Lina kom vi fram till att det är smart att gå hippologen så snart som möjligt så man får den med sig i bagaget. 
Började hjälpa Lina lite smått med unghästen Diva, första  gången som jag var med att rida in en häst och det var mycket lärorikt!
 
 
Diva!
 
November

Iwacor stog nu ute hos Sandra igen och och jag spenderade mycket tid där. Men även uppe hos Lina med hennes hästar. 
Hann med en Pay n Ride, MSV c1(eller två minns inte) som gick kasst, red som en kratta och skämdes över min prestation..
Regelbunden träning och jobb ute hos Sandra, Corren var på topp. Men när kylan slog till och det knappt gick att åka moppe längre utan att frysa ihjäl tapade jag motivationen totalt. Åkte endast ut till stallet ibland när jag skulle rida (helinackordering) och då blev det halvdant. Motivationen var alltså på botten och jag hade knapt lust med någotnting, Corren fick en tidig vintervila men det gjorde honom bara gott. Han har gått rätt hårt hela hösten och var värd en lite längre vila medans jag funderade på livet.. 
Vi åkte till Stockholm Horse Show i slutet av november.
 
 
December

Kom på en lösnig på livet och började få till lite mer regelbunden ridning och träning igen på Corren. Kommer ihåg  att jag red flera klockrena pass i ridhuset där jag bara kände wow, vilken fin häst jag har. Hann med en pay n ride även här som gick betydligt mycket bättre.
VI tvåor hade hand om det traditionsenliga Luciafirandet på RS där jag var en av de huvudansvariga, klassen lyckades rätt så bra endå och jag är stolt över dem.
Jag fyllde år den 14 och spenderade dagen i stallet med Linas hästar, hemma med släkten och slutligen hemma på VP med finaste familjen ♥ Fick den bästa födelsedagspresenten, långa chaps från Parlanti, så jag nu ska klara denna vinter. 
Vi hade avslutning på ridningen med tävlingar i våra ridgrupper, våran ridgupp vann och är nu officiellt bästa ridgruppen i klassen! Heja oss. 
Vi åkte hem på jullov den 21 och tog självklart med oss Corren hem och jag har redan kommit tillbaka till Strömsholm. Behövde andas lite Strömsholmsluft, träffa Lina, Happiz och Malin (!!!! ♥) och bara chilla lite på livet. 
Nu är jag hemma och håller på att frysa ihjäl, vi har -16 grader i E-tuna och jag är inte redo för denna kyla än..
Nature Tau
Bästa ridgruppen!
Corrisen har fått ett nytt träns, fiiin va?
 
 
Jag kommer åka tillbaka till RS den 5/1 och sedan drar skolan igång igen!
 
Jaha, dethär var mitt år. Det har varit fantastisk på sätt och vis men även det värsta året i mitt liv. Väljer att inte ta med det här, utan de som bör veta vet och ni andra behöver helt enkelt inte lägga näsan i blöt. 
Jag har lärt känna så otroligt mycket nya personer som betyder så jäkla mycket (ingen nämnd ingen glömd) och det är jag så tacksam över.
 
Det här inlägget betyder inte att jag är tillbaka på bloggen, utan det är mest för att jag ska kunna gå tillbaka och få någon sorts sammanfattning på livet. Men jag kanske kommer tillbaka någon gång, det får framtiden utvisa.
 
Fram till dess,
puss på er